TV der bevæger dig

Foreningsløse skal også være forpustede

Streetsoccer bliver en af aktiviteterne, som tilbydes i ghettoområdet.

Boligområdet Nørremarken i Vejle, som igen er kommet på ghettolisten, har tilknyttet en DGI-træner til arrangere street-aktiviteter. Det sker under mottoet: Foreningsløse skal også være forpustede.

Fodbold, floorball og ferie-idrætsskoler er nogle af de aktiviteter, som unge fra Nørremarken skal snuse til fremover. Foreningerne i Vejle ser ikke ret meget til de unge fra området, men nu skal der gøres en indsats for at få dem med.

Projekt Hotspot

Derfor har projektet Hotspot i boligområdet Nørremarken, Vejle ? sammen med boligforeningerne AAB, Østerbo og Lejrbo - indledt et samarbejde med breddeidrætsorganisationen, DGI. Fra den 1. november vil en medarbejder fra DGI Sydøstjylland være tilknyttet Hotspot i 18 timer om ugen.

Projektleder Jesper Aagesen fra DGI skal hjælpe unge mellem 14 og 19 år i gang med at dyrke forskellige typer sport og få dem sluset ind i foreningslivet.

I løbet af det næste halvandet år skal han opbygge et netværk, der kan spotte de unge og motivere dem til en aktiv fritid.

Idrætsforening

Projekt Hotspot arbejder, sammen med boligforeningerne, på at få dannet en idrætsforening, som samler hele Nørremarksområdet.

DGI går ind og støtter den proces ved at stå for events og uforpligtende træning, så de foreningsløse kan opleve glæden i fælleskabet og få sved på panden.

Jesper Aagesen har arbejdet med street-idrætter inden for DGI det sidste års tid og stå bl.a. bag streetfodbold i Vejle midtby.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden