TV der bevæger dig

Forgæves forsøg på at redde lokal købmand

03:36

Indskud på borgerne er ikke altid nok til at redde en loakl købmand. Foto: TV SYD

1 af 2

Den lokale købmand i Fåborg i den østlige del af Varde Kommune risikerer at blive lukket i næste uge, selv om borgere i byen har gennemført flere redningsforsøg.

Butikken indgår i Spar-kæden, og den ejes af anpartsselskabet Fåborg KwikSpar, som 175 lokale anpartsejere har sat penge i.

Bestyrelsen har nu indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling 24. oktober. Et flertal i bestyrelsen indstiller, at butikken lukker.

Formanden for bestyrelsen, Jan Skovbjerg, oplyser til JydskeVestkysten, at butikken i år har fået et underskud på 81.000 kroner. Det svarer til, at købmanden har fået 20 kroner for lidt i kassen ved hvert eneste kundebesøg.

Indbyggerne i Fåborg har gennem årene kæmpet hårdt for at bevare den lokale købmand. Brugsen lukkede i 2002, og borgerne dannede et anpartsselskab, der overtog bygningen. Købmanden kom i krise i 2010, og borgerne skød penge ind i et nyt driftsselskab, der siden har drevet butikken.

Coop Danmark A/S har anslået, at en dagligvarebutik skal have en omsætning på mindst 12 millioner kroner om året for at overleve.

Adskillige dagligvarebutikker er gået ned, selv om lokale borgere har skudt penge i butikkerne. Det gælder blandt andet i Hjarup ved Vamdrup og Kvong nord for Varde.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden