Forhøjet vandstand giver problemer i Esbjerg

Hele søndagen skyllede vand ind over veje ved Vestkysten. Der er forhøjet beredskab indtil mandag morgen.

Blæst og regn ved Vestkysten gav søndag oversvømmelser flere steder omkring Esbjerg og på Rømø.

Søndag aften var vandstanden fortsat forhøjet, og det særlige beredskab opretholdes derfor indtil mandag morgen, oplyser vagtchef Erik Lindholdt, Syd- og Sønderjyllands Politi.

DMI havde søndag varslet blæst og regn med vindstød af stormstyrke ved Vestkysten. Kombination af blæst og nedbør betyder, at vandet bliver presset ind i vandløb og vådområder, så de går over deres bredder.

Det gav problemer på mange lavtliggende veje i Esbjerg-området og oversvømmelser på Rømø, i Ho Bugt og i Varde Å.

Tarphagebroen mellem Esbjerg og Blåvand måtte søndag eftermiddag lukkes på grund af oversvømmelse, så bilister i stedet måtte køre via Varde længere inde i landet.

Flere bilister blev overrasket af vandmasserne. Både på Rømø og på Skallingen kørte bilister fast i vandet. Ingen mennesker har dog været i fare, oplyser Erik Lindholdt.

På Skallingen kørte et ægtepar fra Sjælland først på eftermiddagen ud på sydspidsen for at se Vesterhavet i blæsevejr. De blev fanget af højvande og måtte tilbringe eftermiddagen på stedet.

Først søndag aften omkring klokken 18.30 var vandstanden faldet så meget, at de kunne hentes i land af en terrængående lastbil, en såkaldt Unimog. Deres bil måtte efterlades på stedet og kan først hentes i løbet af mandagen.

Ægteparret nåede at tilbringe omkring fem timer på Skallingen.