Forlig på vej i sag om mursten

Egernsund Tegl beklager overfor husejere og er nu villig til at indgå forlig for at få løst problemerne med de smuldrende mursten.

Egernsund Tegl ønsker ikke at kommentere de enkelte konkrete sager, hvor husejere har problemer med imprægnerede mursten fra virksomheden, men bestyrelsesformand, advokat Poul Erik Andersen, Horsens, fortæller, at man arbejder på en løsning sammen med Dansk Byggeri, der er murernes brancheorganisation.

Beklager

- Vi beklager selvfølgelig dybt overfor de mange husejere, der er kommet i klemme, og i det omfang, Egernsund Tegl har et ansvar, står vi på mål for det.

Han har gennemført en række møder med Dansk Byggeri for at finde frem til en løsningsmodel for de ramte husejere.

Han forventer, at det kan ske allerede i næste uge.

Overdriver

Poul Erik Andersen, Egernsund Tegl, mener, at Dansk Byggeri overdriver antallet af husejere, der har problemer med mursten. Han mener man at antallet snarere er 40-50 end de 200-250, som Dansk Byggeri vurderer.

Overlever

Rygterne om, at sagen kan blive så dyr for Egernsund Tegl, at det kan koste firmaets overlevelse, afvises kategorisk. En risikovurdering er blevet udarbejdet, og Poul Erik Andersen fastslår, at sagen nok bliver dyr, men at firmaet vil leve fint videre.

Egernsund Teglværk blev etableret i 1894, og producerer ifølge virksomheden selv omkring 170 mill. mursten om året.