Se billederne: Forlist fiskekutter drevet i land på Fanø

Fem fiskere blev reddet i land fra Hvide Sande-kutter fredag. Nu er kutteren drevet i land på Fanø.

Fiskekutteren fra en redningsaktion ved Vestkysten er drevet i land på Fanø. Der driver vragdele fra kutteren rundt ved stranden.

Klokken 12.15 fredag middag udsendte besætningen på Hvide Sande-kutteren RI 524 James Robert et nødopkald på Lyngby Radio. Meldingen lød på, at fiskekutteren var kommet i havsnød ud for Holmsland Klit, og kutteren tog vand ind.

quote

Jeg kan se fiskekutteren er 'sandgået', så den bliver aldrig til kutter igen.

Peter Brinch Michélsen, strandfoged Sønderho, Fanø

De fem fiskere blev reddet i land af en helikopter, men kutteren sank ikke.

Endnu et dramatisk redningsforsøg

Søndag blev den set drive vest for Fanø, og her forsøgte Esvagt (Safety and Support at Sea) sammen med to af kutterens besætningsmedlemmer, om de kunne sejle den ind til Esbjerg Havn.

Under forsøget udbrød der brand i maskinrummet, og de to besætningsmedlemmer måtte endnu en gang reddes i land og blev denne gang indlagt til observation for røgforgiftning på Esbjerg Sygehus. 

Sønderho strandfoged Peter Brinch Michélsen holder øje med den synkende skude, og har allerede samlet vraggods fra kutteren op fra stranden.
Sønderho strandfoged Peter Brinch Michélsen holder øje med den synkende skude, og har allerede samlet vraggods fra kutteren op fra stranden.

Mandag morgen ligger fiskekutteren ud for Fanø Vesterstrand. 

- Jeg kan se fiskekutteren er 'sandgået', så den bliver aldrig til kutter igen, fortæller Peter Brinch Michélsen, strandfoged i Sønderho.

Peter Brinch Michélsen fortæller, at der også driver vragdele fra kutteren rundt ved stranden.

- Jeg regner med at udstede forbud mod strandhugst. Men nu skal myndighederne og forsikringsselskaberne afgøre, hvad der skal ske med resterne af James Robert, siger han.

Havarikommissionen kommer formentlig i løbet af mandagen, men det er tvivlsomt, om de kan gøre noget på grund af det meget blæsende vejr. Kutteren bliver under ingen omstændigheder fjernet i dag, oplyser Peter Brinch Michélsen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.