Formand: Ikke godt nok vi ikke kan rykke ud på tværs af kommunegrænsen

Formanden for Trekantbrand og borgmester i Billund Ib Kristensen medgiver, at det er et problem, når beredskabet ikke kører ud fra nærmeste brandstation.

Ib Kristensen, formand for Trekantbrand siger til TV SYD mandag aften, at det ikke er godt nok, når beredskabet i Trekantbrand ikke kan rykke ud til en brand på tværs af de kommunale grænser, og dermed sikre den hurtigste indsats:

- Vi bør kunne finde ud af at kunne køre hurtigst muligt fra den nærmeste brandstation, og det skal vi selvfølgelig have kigget på, siger Ib Kristensen, formand i Trekantbrand og borgmester (V) i Billund Kommune.

I 2016 blev de kommunale beredskaber lagt sammen - det skulle blandt andet sikre et fleksibelt samarbejde mellem brændvæsnerne på tværs af kommunegrænserne, så det altid er det beredskab, der er tættest på en brand, der rykker ud til branden - uanset om det er på tværs af en kommunegrænse.

Det var en af grundtankerne med sammenlægningen, det er sådan, man gør i Sydøstjyllands Brandvæsen, i Sydvestjysk Brandvæsen, I Brand og Redning sønderjylland. - Men det har man altså ikke har gjort i Trekantbrand.

Nu bliver problemet løst hurtigst muligt, siger Ib kristensen. Tirsdag har han møde med beredskabskommissionen i Trekantbrand, hvor han vil diskutere problemet.