TV der bevæger dig

Formand for krakket bank ud af politik

00:27

Carsten Dinsen Andersen har valgt at droppe offentlige hverv.

1 af 2

Den tidligere formand for den fallerede og nu lukkede Tønder Bank, Carsten Dinsen Andersen, forlader kommunalbestyrelsen i Tønder. Han var valgt for Slesvigsk Parti.

Borgmester Laurids Rudebeck (V) bekræfter overfor JydskeVestkysten, at byrådet har fået et kortfattet afskedsbrev fra Carsten Dinsen Andersen. Han begrunder sin udmeldelse af byrådet med personlige årsager og fremtidigt helbred.

Carsten Dinsen Andersen er blandt andet formand for byrådets arbejdsmarkedsudvalg.

Han ønsker at udtræde af kommunalbestyrelsen fra nytår. Kommunalbestyrelsen skal godkende, at han udtræder ved det kommende møde.

Aktionærer og pensionsindskydere tabte omkring 260 millioner kroner på krakket i Tønder Bank. Banken var nødt til at lukke, da Finanstilsynet stillede krav om at tilføre mere kapital. Tilsynet konstaterede, at direktør og bestyrelse havde undervurderet bankens risiko på udlån og overvurderet værdierne.

Bankkrakket er hovedsagelig gået ud over lokale investorer.

Aktionærerne forbereder i samarbejde med Dansk Aktionærforening er retsligt opgør med både direktør og bestyrelse.

Belastning for partiet

Slesvigsk Parti skriver i en udtalelse, at Carsten Dinsen Andersen har taget den rigtige beslutning for både partiet og ham selv.

- Vi erkender, at hans virke som tidligere bestyrelsesformand for Tønder Bank sammenkædes med hans arbejde for partiet. Han har vores respekt for en meget vanskelig beslutning, som tilgodeser både hans personlige situation og partiets ve og vel, hedder det.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden