Formand og borgmester vil ikke tale med TV SYD i møllesag

Men det vil næstformand. Han vil stille mange spørgsmål i vindmøllesag, siger han.

Tirsdag forsøgte TV SYD uden held at få en kommentar fra formanden for Haderslev kommunes Plan- og miljø udvalg, Benny Bonde, Liberal Alliance, og fra borgmester Hans Peter Geil, Venstre, om vindmøllesagen, hvor et firma spiller en dobbeltrolle, men ingen af dem ønskede at udtale sig, før de modtager en juridisk gennemgang af sagen.

Den drejer sig om et stykke af naturområdet Kastrup Enge mellem Skrydstrup og Ribe, som er i færd med at få nedklassificeret sin status fra værdifuldt naturområde, hvorved det kan tillades at opsætte 39 kæmpevindmøller på 130 meters højde og med en rotordiameter på 100 meter.

Et firma, Planenergi, arbejder både for møllelauget, der vil opsætte møllerne og for Haderslev Kommune, som er undersøger af naturområdets status.  

Det er ikke i orden. Jeg vil stille spørgsmål i denne sag.  

 

Da hverken udvalgsformand Benny Bonde eller borgmester Hans Peter Geil tirsdag ville udtale sig,  kontaktede TV SYD i stedet næstformanden i kommunens Plan- og Miljøudvalg. Det er Peter Kofoed fra Dansk Folkeparti. Han siger til TV SYD, at han ikke kendte til sagen før nu, men at han tager stærkt afstand fra det beskrevne. Se klippet med ham øverst i artiklen.