Fornem hæder til park i Esbjerg

Vognsbølparken i Esbjerg modtager fredag eftermiddag kvalitetsstemplet Nordic Green Space Award, der er en anerkendelse til byen for at prioritere og udvikle parken og dermed gør Vognsbølparken attraktiv for brugerne.

Kun de færreste byer af Esbjergs størrelse råder over et grønt område på størrelse med Vognsbølparken, der rummer skov, park og natur midt i byen.

Parken er blevet bedømt af en dansk-svensk jury med landskabsarkitekt Martin Tranholm Frøst som formand.

- Parken giver gode muligheder for, at brugerne kan få dækket mange rekreative behov fra en rolig pause til aktiviteter med høj puls. Og mulighederne for motionsløb bruges i stor stil og parken har bl.a. en spændende intervalløbssti, siger Martin Tranholm Frøst.

Juryen peger på, at Esbjerg Kommune kan gøre endnu mere for at brande parkens muligheder og inddrage brugerne i pleje og udvikling af parken.

- Esbjerg er jo en by med masser af aktivitet bl.a. med afsæt i offshore aktiviteterne, der er en vigtig del af vores livsgrundlag. Derfor er jeg særlig glad for, at vores by rummer en stor og grøn oase som Vognsbølparken. Den er med til at gøres vores by helstøbt og vi prioriterer driften fuldt bevidste om, at de rekreative muligheder er vigtige i en by som Esbjerg, siger borgmester Johnny Søtrup.

Bag Nordic Green Space Award står et nordisk partnerskab mere end 25 forskellige aktører og interessenter, der blandt andet tæller danske, svenske og norske organisationer inden for det grønne område. Nordic Green Space Award er i forvejen givet til 11 andre nordiske parker og skove - blandt andre til så prominente anlæg som Frognerparken i Oslo og Hagaparken i Stockholm.