Fornem pris til Aabenraa?

Aabenraa-slagter er en af tre nominerede til Slagterprisen 2012

En københavner, en sønderjyde og en nordjyde har skilt sig ud som slagterfagets innovative ildsjæle.  Derfor nomineres de nu til Slagterprisen 2012. Afgørelsen sker i august.

Innovative slagtere

De tre nominerede til Landbrug & Fødevarers Slagterprisen 2012 skal have basishåndværket i top. Derudover skal de nominerede vise vejen frem for slagterfaget: De skal være innovative ildsjæle, der tager afsæt i nutidige samfundstendenser, så slagterfaget gøres aktuelt for moderne, kræsne forbrugere. Og endelig skal de gode ideer kunne omsættes til cool cash.

En overlever

Slagtermester Hans Henrik Johansen fra Aabenraa butik er eneste overlevende slagter i Aabenraa, hvor der tidligere har været hele 32 slagtere. Det viser en tendens over hele landet, hvor slagterbutikker viger pladsen for supermarkederne.

Men Slagter Johansen holder ved og er oven i købet i rivende udvikling. Ud over hans fokus på dyrevelfærd har juryen lagt vægt på slagterens lokale forankring. Johansen producerer eksempelvis egnens specialiteter som surrib, kålpølse og grovhakket leverpølse.