Forsker: Hønge skulle have truffet et andet valg

Efter det er kommet frem, at Karsten Hønge, SF, har modtaget 10.000 kroner af Reddernes Landsklub, mener Roger Buch, at Karsten Hønge skulle have sgat nej til pengene.

- Hvis man i bagklogskabens klare lys fik lov at vælge om, så tror jeg, at Hønge vil være enig i, at han nok skulle have truffet et andet valg.

Sådan siger Roger Buch, der er valgforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX, til TV SYD, efter det er kommet frem, at Karsten Hønge som medlem af Region Syddanmark har modtaget 10.000 kroner af Reddernes Landsklub, der er for Falck-ansatte. Karsten Hønge har samtidig været kritisk over for Bios.

- Det bliver indirekte Falck, som kan siges at give pengene her, men det vigtigste er, hvornår pengene er faldet, og om det har været med til at påvirke hans skifte i holdning, siger Roger Buch videre.

Han påpeger, at man som politiker skal holde sin sti ren.

- Politikerne træffer beslutninger til millioner og nogle gange milliardbeløb. Det er ordre, man lægger ud i det private erhvervsliv. Derfor er det vigtigt, man holder sin sti ren, fortæller Roger Buch. Han mener derfor, det er afgørende, hvornår Karsten Hønge har fået pengene.

- Der, hvor problemet opstår, er, hvis en politiker får nogle penge og skifter mening, fordi man får pengene. Så kan det jo ende i bestikkelsesanklager, slutter Roger Buch.

Du kan se interviewet med Roger Buch herunder, hvor han uddyber, hvornår man som politiker skal passe på (Varighed: 02:49).