Forsker: For mange unge mænd er farlig for ethvert samfund

Overrepræsentationen af unge enlige mænd er et undervurderet, men farligt aspekt af Europas flygtningekrise, siger professor

Hvad sker der med et samfund, der har for mange mænd?

Spørgsmålet er relevant efter nytårets masseovergreb på kvinder i Köln, angiveligt begået af hundredevis af arabiske og nordafrikanske mænd, og Kristeligt Dagblad stiller torsdag det spørgsmål til Valerie Hudson, som er  professor i statskundskab ved Texas A&M University og internationalt kendt for sin forskning i sammenhængen mellem kvinders sikkerhed og den nationale sikkerhed.

Hun siger til bladet:

- Al forskning viser, at jo større overvægt af mænd i et samfund, des større er forekomsten af vold, kriminalitet, bandeaktivitet, overgreb på kvinder og andre sociale dårligdomme. Disse følgevirkninger er bredt anerkendt, og det er mig en gåde, hvorfor de er næsten usynlige i den europæiske debat. siger Valerie Hudson.

Og kultur og religion er i virkeligheden underordnet, tilføjer hun.

- Det er klart, at det kan forstærke problemerne, hvis mange af de nytilkomne mænd har et kvindesyn, som står i modsætning til de herskende værdier i modtagerlandet. Men maskuliniseringen af samfundet er ikke kun et problem, hvis det skyldes migration fra andre kulturer. Hvis du i Sverige eller Danmark pludselig havde 123 unge protestantiske mænd for hver 100 unge protestantiske kvinder, så ville du stå over for de samme udfordringer, siger Valerie Hudson.

- Det er vigtigt at forstå, at kønsbalancen blandt den unge voksne befolkning er den allervigtigste for den sociale stabilitet, og de mindreårige uledsagede drenge, der er så godt som sikre på at få asyl, har ingen ret til at blive familiesammenført med ægtefæller. Vi ved, at unge uforankrede mænd - især dem, der føler sig marginaliserede - oftere end andre grupper forårsager sociale problemer, siger Valerie Hudson til Kristeligt Dagblad torsdag.

Læs hele artiklen her.