Forskere modtager fornem pris

To forskere med sønderjyske og vestjyske rødder blev torsdag tildelt Uddannelses- og Forskningsministeriets Eliteforsk-pris.

Fem forskere under 45 år modtog torsdag  Uddannelses- og Forskningsministeriet Eliteforsk-pris. To af dem har lokale rødder.

Den ene er Hanne Bertram, der bor i Gråsten og er opvokset i Sønderborg. Hun blev tildelt prisen for sin forskning i, hvordan nogle proteiner fra mælk og kød har evne til at beskytte mod fedme.

- Det var en meget stor oplevelse, der er svær at sætte ord på. Det er en stor ære at være en del af sådan en stor begivenhed, siger hun til TV SYD.

Mikael Rask Madsen, juraprofessor,  er den anden fra Syd- og Sønderjylland, der er blevet tildelt prisen. Han er født i Esbjerg og forsker i internationale domstole.

- Den anerkendelse, der ligger i det, vil nok også gøre det nemmere at få yderligere midler til den forskning, som vi laver. Så det er meget positivt, siger han til TV SYD.

Prisen blev overrakt af Kronprinsesse Mary samt uddannelses- og forskningsminister Søren Pind . Med prisen følger 1,2 millioner kroner.