Forskerpark på Vardes genbrugsplads

I næste uger bliver Forskningens Døgn markeret i hele landet. I Varde Kommune tager det tre dage, og temaet er det "vildeste" genbrug.

Giv natursvinene en ordentlig én på lampen. Forskerparken åbner torsdag 2. maj åbner på genbrugspladsen i Varde, og opgaven for et af de kreative værksteder er at "give natur-svinene en på lampen".

Nye løsninger søges

I løbet af forskningens tre dage kan alle være med til at udvikle nye, kreative løsninger til at bekæmpe affaldsdumping, og vælge genbrug så det er helt ekstremt. Der bliver mulighed for at arbejde med glas, plast, metal og stof.

- Når vi genbruger, får vi hver især råd til mere af det sjove og giver affaldssvinene kamp til stregen. Samtidig er vi med til at sikre, at de fælles ressourcer strækker længere, siger arrangør af forskningens døgn i Varde, udviklingskonsulent Vibeke Jensen.

Det er ikke tilladt at tage noget med sig fra genbrugspladsen, men i anledning af Forskningens Døgn, må man forsyne sig med fund i containerne til brug i eksempelvis smedeværkstedet.

I andre værksteder bliver der arbejdet med papir og inspiration til genbrug af mad.

Pas på prutterne

Der bliver seks foredrag om blandt andet affald i hav-miljøet, om at begrænse køers prutteri og om affald og genbrugets mulige konsekvenser for klimaet. Enkelte foredrag bliver sendt direkte på internettet.

Det gælder blandt andre Martin Andreas Bødker Enghoff, DTU Space, Institut for rumforskning og teknologi. Hans oplæg har titlen Klimaforandringer ? fra drivhus til eksploderende stjerner.

Her er et link til forskningens døgn i Varde.