TV der bevæger dig

Forslag til nytårsmenu: Pyton-slange

01:01

Slagtermester Frank Høeg Gregersen med et fad med kobe-kød og pyton-slange.

1 af 2

En slagtermester fra Fredericia sælger nu slange til nytårsmenuen. Frank Gregersen har importeret lyst phyton-kød fra Thailand, fortæller Fredericia Dagblad.

-  Jeg har altid godt kunne lide at have lidt specielt kød og har haft kænguru, kanin og de senere år også krokodille, siger han til avisen.

Det lyse pytonkød er imidlertid nyt og hjemtaget fra Thailand, hvor det ligesom krokodille-fileten kommer fra opdræt.

Smager af kylling

Slangekødet ligner kylling og smager lidt derhen også. Det er meget fint i strukturen.

Slagtermesteren foreslår det marineret i lakridssirup og brugt til fondue eller på grillen.

Konerne siger nej

Er der kunder til slagekød?

Ja, men når konerne er med, siger de nej. Mændene får et bredt smil - som når de præsenteres for en ny øl, fortæller Frank Høeg Gregersen.
Men når jeg foreslår pytonslange, siger de nej.

- Så når mændene senere kommer herned og køber det, siger de først, at det er slangekød, når det er spist.

Direktør for Det Danske Gastronomiske Akademi Claus Tingstrøm peger overfor Fredericia Dagblad på, at danskere er mere eksperimenterende nytårsaften end juleaften:

- Nytårsaften er en fest, hvor vi ikke er så uniformerede omkring madvalget som juleaften med and og gås.

Claus Tingstrøm tilføjer i øvrigt, at det efter hans mening er bedre, at fredericianere sætter tænderne i krokodille end omvendt.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu