Enhedslisten driller borgmester med krav om afstemninger

Enhedslisten i Esbjerg kræver nu særskilte afstemninger om alle 150-200 budgetforslag, efter de i sidste uge blev udelukket fra budgetforhandlingerne af borgmesteren.

Der er stadigvæk uro i Esbjergs byråd.

En uge efter, at Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup, udelukkede Enhedslisten og Liberalt Folkeparti fra årets budgetforhandlinger, kræver Enhedslisten nu, at samtlige 150-200 punkter i budgetforhandlingerne skal til afstemning.

- Det er da også lidt for at drille Søtrup, efter det nummer han har lavet. Men det vigtigste er, at vi gerne vil vide, hvad de enkelte punkter i budgettet går ud på, siger Sarah Nørris Christensen (EL).

quote

Vi gør det, fordi det er den eneste måde, vi kan få informationer om budgetforslagene på, når nu vi er udelukket fra forhandlingerne.

Sarah Nørris Christensen, Enhedslisten

- Det er den eneste måde, vi kan få informationer om budgetforslagene på, når nu vi er udelukket fra forhandlingerne, siger Sarah Nørris Christensen, Enhedslisten.

Det var i sidste uge, at Enhedslisten og  Liberalt Folkeparti fik at vide, at de ikke er velkomne til budgetforhandlingerne, som indledes 5. september.

Budgetterne skal dermed forhandles på plads af kun fem af byrådets syv partier.,nemlig  Socialdemokratiet, Konservative, SF, Liberal Alliance og Venstre.

- Vi kan jo ikke stemme ja eller nej til noget, som vi ikke ved noget om. Derfor er det her en god måde at få opklaret en masse ting på, siger Freddie H. Madsen, Liberalt Folkeparti.

TV SYD har førsøgt at indhente en kommentar fra Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup. Han har dog ikke ønsket at stille op.  

Den 10. oktober vedtager byrådet det kommunale budget.