TV der bevæger dig

Forfærdeligt og frygteligt vemodigt at sige farvel

00:23

Vibeke Sørensen kommer til at savne Julemærkehjemmet.

Vibeke Sørensen ses her sammen med en tidligere elev. Foto: Michael Nielsen, TV SYD

1 af 2

Vibeke Sørensen går på pension efter 27 år på Julemærkehjemmet

Den karismatiske forstander for Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund, 65-årige Vibeke Sørensen, stopper som forstander. I dag lørdag var hendes sidste arbejdsdag.

Det er hendes indsats gennem 27 år som forstander og viceforstander, og der har gjort sagen overvægtige børn og Julemærkehjemmet kendt og afholdt over hele landet, og organisationen Julemærkehjemmene udtrykker en stor tak for hendes indsats igennem årene.

- Jeg vil savne knus, smil, grin, sjov og alle alvorssnakkene med børnene. Og jeg vil savne mine kolleger og huset, som betyder meget for mig, siger Vibeke Sørensen.

Jeg vil savne knus, smil, grin, sjov og alle alvorssnakkene med børnene. Og jeg vil savne mine kolleger og huset, som betyder meget for mig.

Vibeke Sørensen, afgørnde forstander, Julemærkehjemmet, Kollund

Julemærkefonden er en af de ældste hjælpeorganisationer i Danmark. Den driver fem døgninstitutioner med i alt 198 pladser til børn med psykosociale problemer, hvoraf mange har et ønske om at komme ned i vægt. Fjordmark i Kollund er et af hjemmene med plads til 30 børn.

Mange tidligere julemærkebørn kom forbi. Foto: Michael Nielsen, TV SYD.

Nærvær og pædagogik

Vibeke Sørensen er uddannet socialpædagog og hendes fokus har været på samvær, nærvær og pædagogik.

Da hun begyndte i 1991, havde julemærkehjemmet en autoritær tilgang til børnene. Forstanderparret havde al kontakt til børnenes forældre, men Vibeke Sørensen ser uddelegering af ansvar som afgørende for de forandringer, hun skabte som forstander.

- En medarbejder vokser af at få ansvar, så selvfølgelig skal man have indflydelse og bestemme. I dag er det for eksempel medarbejderne, der har dialogen med forældrene. De er jo sammen med børnene her dag, siger hun. 

Martin Andersen, som ses på billedet med Vibeke Sørensen, var i 2013 hovedperson i en serie om julemærkehjemmet på TVSYD. 

Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund. Foto: Michael Nielsen, TV SYD.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu