Forsvarskommandoen: Ikke afgjort om kasernelukninger bliver nødvendige

Forsvaret holder endnu alle forslag i spil til at skaffe bedre råd på forsvarsbudgettet.

Det siger Forsvarskommandoen nu til forlydender fra Radioavisen om, at regeringen og forligspartierne på Christiansborg af forsvaret selv bliver opfordret til at lukke Flådestation Korsør, Flyvestation Aalborg og hærens kaserner i Høvelte og Haderslev.

Forsvaret har end ikke truffet beslutning om, hvorvidt kasernelukninger overhovedet kommer med i de anbefalinger om blandt andet besparelser, som regeringen får forelagt tirsdag i næste uge, siger presseofficer Henrik Mortensen fra Forsvarskommandoen.
 
- Der er ikke truffet en endelig beslutning endnu. Vi arbejder stadig på at sammensætte et forslag, som vi kan lægge frem. Alt er i spil endnu, siger presseofficeren.
 
På forhånd har der været frygt også mange andre steder i landet for at miste lokale arbejdspladser, som kommunalpolitikere i udkantsområder har bebudet kamp for at bevare.

Besparelserne ved eventuelle lukninger skal blandt andet skaffe penge til nyt materiel.
 
Forligspartierne mødes den 25. maj for at diskutere oplægget.

Venstres forsvarsordfører, Karsten Nonbo, siger, at han forventer en bred vifte af forslag fra forsvarets side.

- Jeg håber, at forsvaret kommer med flere forslag, end der er brug for, så der bliver noget for vi politikere at vælge imellem, siger Karsten Nonbo.

Hos Socialdemokraterne siger John Dyrby Paulsen om de fire omtalte kaserner:

- Det her falder fuldstændig uden for skiven i debatten om de områder, der er ramt af arbejdsløshed.

De Konservatives Helge Adam Møller, siger, at han forventer, at kasernelukninger kommer med i forsvarets sparekatalog af den grund, at forligspartierne har bedt om at få alle besparelsesmuligheder belyst.

- Der behøver ikke at blive tale om kasernelukninger i udkantsområderne. Der ligger jo også kaserner andre steder, siger Helge Adam Møller.