Forsvarsminister: Kasernelukninger udskudt i to uger

Forsvarsminister Nick Hækkerup ønskede en aftale om kasernelukninger idag. Det fik han ikke. Den er udsat i to uger.

Forsvarets ansatte og kasernebyerne burde idag have fået afklaring af, hvilke seks kaserner, der skal lukkes. Men de må vente endnu et par uger i uvished, fordi Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti har stillet spørgsmål i Forsvarsministeriet.

Det siger forsvarsminister Nick Hækkerup (S) efter dagens forhandling med partierne om kasernelukningerne.

- Det er synd og skam for de mange ansatte i forsvaret, der ikke ved, hvad situationen er. Men jeg kan jo ikke lave en aftale selv. Jeg må respektere, at nogle af de andre ikke var klar, siger han.

V og K kræver, at flåden og flyvevåbnet også inddrages, så hæren ikke alene rammes. Forsvarsministeren vil ikke kommentere, om det indgår i hans beslutning.

- Der er ingen aftale, før det hele er på plads. Hvis vi tager enkelte elementer ud, risikerer vi at skubbe til den båd, som meget gerne skulle sejle i retning af en aftale, siger Nick Hækkerup.

Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, rejser fredag med Folketingets Forsvarsudvalg til Australien for at studere havmiljøovervågning og er væk i 10 dage.

- Det er vigtigt, at vi ikke kun ser på hæren, men også på flyvevåbnet og søværnet, så vi ser forsvaret samlet, siger Troels Lund Poulsen