TV der bevæger dig

Forsvarsminister: Kasernelukninger udskudt i to uger

Forsvarsminister Nick Hækkerup ønskede en aftale om kasernelukninger idag. Det fik han ikke. Den er udsat i to uger.

Forsvarets ansatte og kasernebyerne burde idag have fået afklaring af, hvilke seks kaserner, der skal lukkes. Men de må vente endnu et par uger i uvished, fordi Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti har stillet spørgsmål i Forsvarsministeriet.

Det siger forsvarsminister Nick Hækkerup (S) efter dagens forhandling med partierne om kasernelukningerne.

- Det er synd og skam for de mange ansatte i forsvaret, der ikke ved, hvad situationen er. Men jeg kan jo ikke lave en aftale selv. Jeg må respektere, at nogle af de andre ikke var klar, siger han.

V og K kræver, at flåden og flyvevåbnet også inddrages, så hæren ikke alene rammes. Forsvarsministeren vil ikke kommentere, om det indgår i hans beslutning.

- Der er ingen aftale, før det hele er på plads. Hvis vi tager enkelte elementer ud, risikerer vi at skubbe til den båd, som meget gerne skulle sejle i retning af en aftale, siger Nick Hækkerup.

Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, rejser fredag med Folketingets Forsvarsudvalg til Australien for at studere havmiljøovervågning og er væk i 10 dage.

- Det er vigtigt, at vi ikke kun ser på hæren, men også på flyvevåbnet og søværnet, så vi ser forsvaret samlet, siger Troels Lund Poulsen

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden