Forsvarsminister: Det kan ikke komme bag på naboerne, at fly larmer

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) har oplyst, at staten kommer til at opkøbe en række nabogrunde til Flyvestation Skrydstrup.

quote

Jeg kan godt forstå, naboerne er forvirrede.

Forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen (V)

- De her mennesker har boet op ad flyvepladsen i 70 år. Det kommer nok ikke bag på dem, at der er larm, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Han fortæller dog, at forsvarsministeriet er ved at fremlægge en anlægslov, der betyder, at de kan opkøbe ejendomme eller alternativt tilbyde erstatning til naboer til flyvestationen, fordi de nye F-35 kampfly larmer mere, end man hidtil havde regnet med. Det er ellers halvandet år siden, at ministeriet meldte ud, at der ikke var behov for sådan et tiltag.

- Jeg kan godt forstå, naboerne er forvirrede. Vi arbejder så hurtigt og åbent med det her, som vi overhovedet kan, siger Claus Hjort Frederiksen (V) til TV SYD.

Han fortæller, at beslutningen er kommet på baggrund af resultater af en ny støjmåling, og at der nu også er begyndt at komme erfaringer fra andre lande, som har købt samme type fly. 

Forsvarsministeren siger, at man kan opkøbe huse eller give erstatning, hvis husejerne hellere ønsker den løsning.

Han henviser til, at der kommer eksperter på området til borgermødet på onsdag, som kan svare på de spørgsmål, naboerne har.