Forsvarsudspil: De syd- og sønderjyske kaserner overlever

Onsdag præsenterer regeringen sit forsvarsudspil. Det er godt nyt for kasernerne i Fredericia, Haderslev og Varde, erfarer TV 2.

Regeringen vil styrke Forsvaret med flere værnepligtige og professionelle soldater – og kasernerne i Syd- og Sønderjylland består.

- Vi mener at vide, at der i regeringens udspil ikke vil blive lukket kaserner, siger redaktør på TV 2 Regionerne på Christiansborg, Thomas Funding, til TV SYD.

Det betyder dog ikke, at frygten er helt drevet over for de ansatte på kasernerne.

quote

Vi mener at vide, at der i regeringens udspil ikke vil blive lukket kaserner, men der kan ske forskydninger kasernerne imellem.

Thomas Funding, redaktør, TV 2 Regionerne på Christiansborg

- Der kan ske forskydninger kasernerne imellem, og nogle vil opleve at få færre årsværk – eller flere. Men der skulle, ifølge vores oplysninger, ikke blive lukket installationer, forklarer Thomas Funding.

I udspillet til det nye forsvarsforlig lægger regeringen - på NATOs opfordring - op til, at der dannes en ny brigade bestående af cirka 4.000 professionelle soldater. Det betyder, at der skal ansættes 500-700 mand flere end i dag for at kunne oprette brigaden.

Derudover skal antallet af værnepligtige sættes op med 500 personer i forhold til de nuværende 4.176 værnepligtige.

Endelig skal Livgarden tilføres yderligere 160 mand, så der fremover konstant vil være 80 mand, som vil kunne indsættes med kort varsel i tilfælde af eksempelvis en terrorhandling på dansk grund.

Regeringens udspil præsenteres på et pressemøde onsdag middag. Læs meget mere om udspillet på tv2.dk.