TV der bevæger dig

Forsvarsudspil: De syd- og sønderjyske kaserner overlever

Varde Kaserne overlever, hvis regeringen kommer igennem med sit udspil til nyt forsvarsforlig. Det erfarer TV 2. Arkivfoto. Foto: Kristoffer Hauervig Frederiksen, TV SYD

Onsdag præsenterer regeringen sit forsvarsudspil. Det er godt nyt for kasernerne i Fredericia, Haderslev og Varde, erfarer TV 2.

Regeringen vil styrke Forsvaret med flere værnepligtige og professionelle soldater – og kasernerne i Syd- og Sønderjylland består.

- Vi mener at vide, at der i regeringens udspil ikke vil blive lukket kaserner, siger redaktør på TV 2 Regionerne på Christiansborg, Thomas Funding, til TV SYD.

Det betyder dog ikke, at frygten er helt drevet over for de ansatte på kasernerne.

Vi mener at vide, at der i regeringens udspil ikke vil blive lukket kaserner, men der kan ske forskydninger kasernerne imellem.

Thomas Funding, redaktør, TV 2 Regionerne på Christiansborg

- Der kan ske forskydninger kasernerne imellem, og nogle vil opleve at få færre årsværk – eller flere. Men der skulle, ifølge vores oplysninger, ikke blive lukket installationer, forklarer Thomas Funding.

I udspillet til det nye forsvarsforlig lægger regeringen - på NATOs opfordring - op til, at der dannes en ny brigade bestående af cirka 4.000 professionelle soldater. Det betyder, at der skal ansættes 500-700 mand flere end i dag for at kunne oprette brigaden.

Derudover skal antallet af værnepligtige sættes op med 500 personer i forhold til de nuværende 4.176 værnepligtige.

Endelig skal Livgarden tilføres yderligere 160 mand, så der fremover konstant vil være 80 mand, som vil kunne indsættes med kort varsel i tilfælde af eksempelvis en terrorhandling på dansk grund.

Regeringens udspil præsenteres på et pressemøde onsdag middag. Læs meget mere om udspillet på tv2.dk.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden