Fortid bliver nutid for maskinmesterskole i Esbjerg

Otte år efter, at de sidste studerende fra den daværende Esbjerg Maskinmesterskole dimitterede i 2007, skal de tidligere lokaler igen danne fysisk ramme om Danmarks bredeste tekniske uddannelse.

Fredericia Maskinmesterskole har nemlig valgt at den genkomne maskinmesteruddannelse i Esbjerg skal rykke i den tidligere maskinmesterskoles tidligere lokaler i det tekniske campus-miljø omkring Niels Bohrs Vej i Esbjerg.

- I første omgang har regeringen bevilget en kvote til 50 studerende, men vi har plads til at vokse, siger rektor Torben Dahl fra Fredericia Maskinskole, der står bag udbuddet af uddannelsen.

Allerede i 2016 håber Torben Dahl, at det bliver aktuelt af inddrage endnu en af bygningerne til undervisningsfaciliteter.

- Når uddannelsen i løbet af de næste fire-fem år er oppe at køre i fuld skala forventer vi op mod 300 studerende i Esbjerg, og den vækst og volumen har vi taget højde for, siger Torben Dahl.

Afdelingen i Esbjerg får navnet Fredericia Maskinmesterskole Esbjerg.

For Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup (V), er genetableringen af maskinmesteruddannelsen et længe næret ønske, der nu går i opfyldelse.

- Det er et ønske, vi har haft i 10 år ? faktisk lige fra den dag tilbage i 2004, da den daværende regering besluttede at lukke Esbjerg Maskinmesterskole. Maskinmestre har gennem en årrække været stærkt efterspurgte i regionen ? specielt inden for offshore-sektoren, men også af andre brancher med mangel på teknisk kvalificeret arbejdskraft, siger Johnny Søtrup.

De første maskinmester-elever i Esbjerg begynder deres uddannelse til sommer i midlertidige lokaler, ind til de gamle faciliteter på Niels Bohrs Vej er ryddet og klar i 2015.