TV der bevæger dig

Fortsat risiko for skybrud og torden

Torsdag så det sådan ud i Horsens. Dagen efter det voldsomme regnskyld. Foto: Ole Møller, TV SYD

Dagen derpå i Horsens. Torsdag løb der stadig regnvand i gaderne. Foto: Ole Møller, TV SYD

Dele af Horsens blev onsdag eftermiddag blev ramt af ekstrem store nedbørsmængder på kort tid - og det har givet oversvømmede kældre og bygninger i den sydlige bydel - især er Højvangskvarteret ramt. Foto: Sonja Jensen - arkivfoto

Torsdag så det sådan ud i Horsens. Dagen efter det voldsomme regnskyld. Foto: Ole Møller, TV SYD

1 af 4

DMI har torsdag morgen udsendt nyt varsel om risiko for skybrud og torden langs østkysten i hele TV SYDs område. I Horsens pumpes der og ryddes op efter 115 mm. regn i går.

DMI advarer om risiko for skybrud og torden torsdag fra kl. 11 og frem til kl. 18 i aften. Varslet gælder hele den østlige del af TV SYDs sendeområde.

Der er risiko for kraftig regn. Der kan stedvis falde mellem 30 og 50 mm. og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm. på 30 minutter.

Her kan torden og skybrud ramme torsdag

Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning) og nedsat sigtbarhed.

Horsens rydder op

Dele af Horsens blev onsdag eftermiddag blev ramt af ekstrem store nedbørsmængder på kort tid - og det har givet oversvømmede kældre og bygninger i den sydlige bydel - især er Højvangskvarteret ramt.

Her er Falck og andre torsdag morgen og formiddag i gang med at pumpe vand og rydde op.

Vejret har natten til torsdag ikke givet politiet i  TV SYDs område arbejdsopgaver - og der er kun faldet ganske lidt regn, selvom der lokalt kan være store udsving.

- Der har været voldsomt roligt hos os, siger vagtchef Lars Grønlund hos Sydøstjyllands Politi til TV SYD.

Mens Horsens var stort set ene om at få de store nedbørsmængder onsdag, så var torden og lyn fordelt udover hele Syd- og Sønderjylland, som det fremgår af DMIs registreringer. 

Lyn over Danmark onsdag

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden