Fortvivlet isenkræmmer: Seks indbrud på halvandet år

Personalets julefrokost og sommerudflugt er sparet væk som konsekvens af seks indbrud på halvandet år hos Kop & Kande i Ribe.

Isenkræmmer Benny Løgstrup er fortvivlet. Hver gang koster rudeknusning en ny rude til 20.000 kr. Den betaler forsikringen, mens hans selvrisiko er 10.000 kr. – hver gang.

Med seks indbrud på halvandet år har butikken nået en smertegrænse. 

- I en uge havde vi indbrud tirsdag, torsdag og søndag. Og hver gang havde vi fået en ny rude sat i, fortæller han til TV SYD.

Ved rudeknusningerne er der stjålet let omsættelige varer for 15.000 kr. op til 30.000 kr. Det har betyder, at han har måtte sætte personalet ned i tid. Deres julefrokost er sparet væk sammen med sommerudflugten.

- Der er en grænse for, hvor meget en lille isenkræmmer i en by som Ribe kan holde til, siger Benny Løgstrup.

I nat var det galt igen. En 23-årig mand er blevet anholdt i sagen gerningsmand, og han vil blive fremstillet i grundslovsforhør 9.30 onsdag morgen. Politiet efterforsker, om manden kan kobles sammen med andre indbrud i området

Nu frygter Benny Løgstrup, hvordan det vil gå, når politistationen i Ribe lukker.

- Ved det første indbrud blev der stjålet varer for en lille halv million, fortæller han TV SYD. Da ventede jeg 3½ time på politiet, som viste sig at komme fra Aarhus! 

Fra indbruddet natten til i dag.
Fra indbruddet natten til i dag.