Fotobevis: Ulv set på Harrild Hede

Naturhistorisk Museum skriver på Facebook, at et billede bekræfter, at der går en ulv rundt på Harrild Hede i Midtjylland.

For ifølge Herning Folkeblads nyhedssite, aoh.dk, er ulven søndag morgen gået lige i "fotofælden" på Harrild Hede, der ligger mellem Ikast og Brande.

Vildkamera

- På trods af adskillige ture med kikkert og kamera har museets biologer endnu ikke været heldige at se Danmarks nye top-rovdyr, skriver Naturhistorisk Museum på sin Facebook-side og tilføjer:

- I billedfeltet på Hans Poulsens automatiske vildtkamera dukkede pludselig en ulv op. Ikke en ræv, ikke en hund, men en tydeligt skuffet ulv, der ikke havde fået krondyr-steg til morgenmad.

Ulven i Thy

Det er ikke første gang, at eksperter bekræfter, at der er ulve i Danmark.

Tilbage i november var der forlydender om rovdyret i Thy. Og da det blev fundet død, foretog man en dna-test, der bekræftede, at det virkelig var en ulv.

Bedste ulveterræn

Ifølge Naturhistorisk Museum er Midtjylland et af landets potentielt bedste ulveterræner, fordi der er vidtstrakte heder og masser af vildt.

Fremgangen af ulvebestanden syd for grænsen har længe gjort det sandsynligt, at ulven på et tidspunkt ville dukke op i Danmark.

Og nu hvor den tilsyneladende er kommet, skal den blive. Ulven er nemlig beskyttet af et EU-direktiv om beskyttelse af særligt truede arter og må derfor ikke skydes.

Ifølge Skov- og naturstyrelsen er det heller ingen grund til at frygte ulvene, for de udgør ingen fare for hverken mennesker eller husdyr.

I 1813 blev den sidste ulv i Danmark skudt ved Estvadgård nær Skive.

Spytprøver

En fotograf havde taget nogle utydelige billeder i Hjøllund Plantage mellem Herning og Silkeborg, af et dyr, der lignede en ulv.

I Gludsted Plantage ved Nr. Snede fandt Naturhistorisk Museum resterne af et krondyr, der var blevet angrebet af et rovdyr, på samme måde, som en ulv ville have gjort det. Spytprøver fra dyret er sendt til DNA-analyse, for at finde ud af, om det er en ulv, der har været på spil.