TV der bevæger dig

Fra Bænken til Banen har fået 150.000 kroner

I forbindelse med FC Fredericias hjemmekamp mod AGF i søndags overrakte Lisbeth Oxholm Andersen, der er repræsentant for TrygFondens regionale råd i Syddanmark, en check på 150.000 kr. til drengene i projektet.

Succesprojektet Fra Bænken til Banen i Fredericia, der har til formål at forebygge frafald på de erhvervsfaglige ungdomsuddannelser, har fået 150.000 kroner som påskønnelse fra TrygFonden.

Fodbold, rollemodeller og en buddy-ordning er hovedingredienserne i projektet, der udvikler udsatte unges sociale og personlige kompetencer og hjælper dem til at holde fast i deres uddannelse. Metoden er enkel. To gange om ugen træner de i FC Fredericia, hvor fodboldspillere fra førsteholdet frivilligt er rollemodeller og deltager i sociale aktiviteter. Desuden har de unge en buddy, som støtter dem i skiftet fra folkeskole til ungdomsuddannelse.

Filosofien er, at fællesskabet fra idrætten bæres med over i ungdomsuddannelserne, så de unge hurtigt får et tilhørsforhold til uddannelsen.

Parter i projektet er EUC Lillebælt, IBC Fredericia Middelfart, Ullerup Bæk Skolen, 10'ende, FC Fredericia, Fredericia Kommune, Ministeriet for Børn og Undervisning samt Region Syddanmark.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden