Fra kaffe til aktion for solidaritet

Førtidspensionist fra Grindsted bag stor demonstration for solidaritet og den danske arbejdsmarkedsmodel - og mod Vejlegården.

Demonstrationen er blevet en realitet i løbet af tre uger, og det hele begyndte i Charlotte Nørgaard Christensens hjem i Grindsted.
- Vi var fire engagerede samfundsborgere, der for tre uger siden mødtes og drak kaffe hos mig. I løbet af kaffen gik snakken om Vejlegården, og vi var enige om, at vi burde gøre noget, fortæller hun til Vejle Amts Folkeblad.

Som ringe i vandet

Kaffepassiaren blev til en koordinationsgruppe på fire personer, der etablerede begivenheden på Facebook, og de fire inviterede deres personlige venner på Facebook til at deltage. Derfor inviterede de fires venner deres venner og så fremdeles.
- Det gik utrolig hurtigt. I løbet af et par timer var der 2000 inviterede, siger hun.

Førtidspensionist

Charlotte Nørgaard Christensen er 46 år og førtidspensionist, men lige nu går det meste af hendes tid med at koordinere demonstrationen og følge op på Facebookgruppen "Støt fagbevægelsen og den danske model".

Hun er medlem af Enhedslisten i Billund, men demonstrationen er ifølge hende uafhængig af både fagbevægelsen og politiske partier.