TV der bevæger dig

Fra kviksølv til LED

Næste uge starter arbejdet i Haderslev med at udskifte 800 gadelamper med kviksølv til nye LED-pærer, der både er bedre for miljøet, billigere i drift og lyser mere.

I alt indeholder omkring 4.300 pærer i kommunens gadelys kviksølv. Dem har man nu mulighed for at udskifte en del af, da seks ud af otte millioner kroner, byrådet har afsat til klima- og energiforbedringer, skal bruges på ny gadebelysning.

- Vi har været nødt til at foretage en prioritering og har udvalgt områderne efter, hvor lamperne gør mest gavn i forhold til blandt andet trafiksikkerhed og borgernes tryghedsfølelse, fortæller Camilla von Holstein fra Park og Vejdrift.

Haderslev undgår mørke gader

I Haderslev har man prioriteret at skifte gadelyset på flere hovedgader, hvor gadelyset i øjeblikket er slukket om natten. Udskiftningen til LED-lys betyder nemlig, at man i stedet for at slukke lyset om natten kan nøjes med at sænke lyset til 50 % - en forskel der ikke umiddelbart vil bemærkes.

- De nye gadelamper med LED-pærer vil komme rigtig mange borgere til gode. De penge vi sparer, dem bruger vi på nyt LED-lys, så vi kan blive ved med at forbedre gadebelysningen, siger H. P. Geil, der er formand for Udvalget for Plan og Miljø.

LED-pærer bruger mindre strøm og har en levetid på omkring 55.000 timer, mens en traditionel kviksølvpære kun har omkring 7.500 timer i sig.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden