Fra søndag mange-dobles risikoen for fartbøder

Færdselspolitiet går fra 25 til 100 fotovogne, og de 75 nye fotovogne bliver taget i brug fra på søndag. I de to lokale politikredse stiger antallet fra fem til 18 blitz-biler, så risikoen for at udløse et skarpt og kostbart foto ved hjælp af speederfoden mange-dobles.

De nye fotovogne er udstyret med moderne digital fototeknik, som kan tages ud af bilen og dermed holdes skjult for bilisterne.

Modsat det gamle analoge fotoudstyr bliver billedkvaliteten også langt bedre, så der næsten ikke skal kasseres billeder på grund af dårlig kvalitet. Hidtil er omkring en tredjedel af fartsynderne sluppet uden bøde. på den konto.

Sydøstjyllands Politi kommer til at råde over ni fotovogne i forhold til de nuværende to, og forventer at gå fra 4.000 kontroltimer om året til mindst 9.000, mens Syd- og Sønderjyllands Politi går fra tre til ni.

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer i øvrigt som den eneste politikreds dagligt på twitter på forhånd om, hvor de gennemfører den automatiske fartkontrol.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.