Fræk opera i Esbjerg

Operasangerne Hans Dueholm og Jakob Næslund Madsen samt pianist Allan Dahl Hansen fra operakompagniet Figaros har sat sig for at oversætte Holbergs Maskerade fra 1724 til nudansk.

De tre kunstnere opfører kendte operaer med den mindst mulige besætning. De er i stand til at synge de store solopartier, agere folkemængde, danse ballet og skifte kulisser.

- Det tvinger os ud i at skære helt ind til benet og finde de skæve løsninger, som overraskende tit er ret sjove, fortæller Jakob Næslund Madsen, der har sunget en række partier på Den Ny Opera, Den Jyske Opera og Det kgl. Teater.

Nutidigt snobberi

Det minimale operakompagni går respektløst til de gamle værker.

- Vi opfører os frækt overfor værkerne. Vores ambition er omsætte humoren til i dag, så det, der var sjovt på Holbergs tid også er det i vor tid. Komik ændrer sig over tid. Vi går efter det, vi selv synes er sjovt og har referencer til både snobberne i Rytteriet og Angoradrengenes Randers-dialekt, siger Hans Dueholm, der i en årrække har sunget partier på Den Jyske Opera og været tilknyttet operaens kor.

?Maskerade ? freden er forbi? er blevet til i samarbejde med Den Ny Opera.

Forestillingen har premiere fredag kl. 19.30 i Musikhuset i Esbjerg, Havnegade 18, Esbjerg. Forestillingen opføres også lørdag kl. 19.30. Herefter spiller forestillingen i Toftlund, Kolding og det meste af landet.