Fragtskib skal renses og tjekkes efter saltsyreudslip på Nordsøen

Det norske off shore-fragtskib Island Captain er lørdag formiddag ankommet til Esbjerg for at blive tjekket og renset efter et udslip af saltsyre.

Udslippet skete torsdag under det norske skibs arbejde ved et borefelt i Nordsøen - og nu skal skibet gåes igennem og renses for rester af saltsyre-udslippet.

- Ingen af de 37 mand ombord har lidt alvorlig overlast, selvom et par stykker har fået mindre ætsninger af kontakt med saltsyren. Beredskab Sydjylland og Kemisk Beredskab skal rense skibet. Det sker i specialdragter og masker, der beskytter mod saltsyre og de farlige dampe, siger vagtschef Søren Strægaard hos Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Straks skibet var kommet i havn forlod mandskabet det, og folk fra beredskabet har undersøgt skibet og fundet en høj koncentration af saltsyredampe i lastrummet, hvor udslippet skete. Det vil vare det meste af lørdag eftermiddag at få skibet renset helt, lyder vurderingen.

Mens arbejdet står på, er et område af trafikhavnen i Esbjerg, hvor skibet ligger til kaj,  afspærret af sikkerhedshensyn.

Island Captain  ejes af det norske selskab Island Offshore og anløber ofte Esbjerg Havn.

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.