Fransk visit hos ældre borgere

EU-kommissionen vil have aktive ældre med på dagsordenen fra 2012. Et rehabiliterings-center i Hannerup ved Fredericia bliver brugt som eksempel.

Hannerup Pleje og Rehabiliteringscenter er i gang med et projekt, der hedder "Længst muligt i eget liv". Det er blevet udvalgt som et godt eksempel på, hvordan man holder ældre borgere aktive.

Flere dages optagelser

EU-Kommissionen har engageret et hold fra det franske nyhedsbureau til at løse opgaven, og to medarbejdere fra Agence France Presse har lavet optagelser i flere dage på centret og privat hos en ældre medborger.

TV-holdet har besøgt Jonny Larsen, der har været på Hannerup-centret i ti dage efter flere operationer på Kolding sygehus. Han fortæller, at han kunne ingenting, da han kom til centret, men nu kan han næsten alt.

Både plejere, terapeuter og et par ældre borgere har forberedt sig meget ? og har været noget spændte på filmoptagelserne. Men alt er indtil videre forløbet uden problemer.

Fire gode eksempler

Den færdige reportage kommer til at vare mellem 30 ? 40 minutter og kan snart ses på EU Kommissionens webside.

Fire andre EU-lande er med i reportagen med gode eksempler på at gøre ældre borger aktive.

Irland bidrager med et godt ældre netværk ? der gør Irland til det bedste sted at blive gammel. I Storbritannien er der lavet optagelser hos Dorset partnership, som er et projekt for ældre borgere. I Holland og Belgien har det franske  tv-hold fulgt bestræbelserne på at skabe arbejde for borgere over 55.

Den færdige reportage bliver vist i denne måned ved en europæisk konference i København om aktive ældre og solidaritet mellem generationerne.