Fredericia får et udviklings-tjek

I denne weekend er arkitekter, ingeniører, bylivseksperter, økonomer og andre fagfolk fra ind- og udland en del af bybilledet i det centrale Fredericia. Byudviklingsprojektet FredericiaC skyder nemlig for alvor konkurrencen om en udviklingsplan i gang.  

I dag skal de på en konference om kulturarv sætte et særligt fokus på Fredericia som fæstningsby. Det er samtidig dagene, hvor de mange eksperter ved selvsyn skal se projektområdet og byen, som den nye bydel skal være en del af.
Dermed skal holdene bl.a. blive rustet til at gøre sig spændende tanker om, hvordan den nye bydel skal spille bedst muligt sammen med den historiske bymidte og Lillebælt.

Kanonsalut

Lørdag står i historiens tegn lige fra morgenstunden, hvor holdene bliver guidet rundt på voldene, og ca. kl. 9.45 skydes konkurrencen symbolsk i gang ved Den tapre Landsoldat med en kanonsalut til ære for de mange gæster fra nær og fjern. Resten af dagen er der oplæg og
workshops om Fredericia, fæstningsbyer og kulturarv.

Opgaven med at få ny og gammel by til at spille sammen er blot en af mange udfordringer i konkurrencen. Deltagerne skal bl.a. også finde på måder at skabe byliv, løsninger for bæredygtighed i bred forstand og måder at inddrage byens borgere og projektets interessenter i
udviklingen.

Holdene har frem til november til at aflevere deres foreløbige forslag til byudvikling.