TV der bevæger dig

Fredericia sejrede for fulde sejl

01:00

Jacob Bjerregaard og Fredericia har nu håneretten efter sejr i borgmesterdysten i match race. Video: Hans Lausten, TV SYD.

Borgmester Jacob Bjerregaard har håneretten efter sejr i borgmesterdyst i match race.

Fire borgmestre og en regionsrådsformand satte tirsdag hinanden stævne på vandet. Til borgmesterdysten i match race på Lillebælt.

Første båd i mål i finalen får æren, pokalen og den eftertragtede håneret med hjem. Og den håneret har borgmester Jacob Bjerregaard og hans besætning nu vundet tilbage til Fredericia.

Det er min debut som matchracer. Så det var lige på og hårdt. Jeg vil gerne sige tak til mine kolleger i Trekantområdet for en fair dyst i en god og positiv ånd.

Borgmester Steen Dahlstrøm fra Middelfart forsvarede pokalen på hjemmebane, hvor den intense kamp kunne opleves på tæt hold fra molen i marinaen. Middelfart vandt nemlig den seneste dyst i Fredericia i 2012.

Normalt gælder det om at samarbejde til lands for borgmestrene fra Vejle, Fredericia, Kolding og Middelfart samt regionsrådsformand Stephanie Lose. Det samme gælder på vandet.

- Det er de rigtige matchracere, som vi sejler VM i. Så hvis de ikke kan samarbejde og kommunikere, så går det galt. Men de fik sat holdene godt op, og det var fire meget tætte sejladser, fortæller direktør for Match Racing Denmark, Jens Henrik Lund, til TV SYD.

Det er fjerde gang at sejladsen afholdes. I 2006 vandt borgmester Steen Dahlstrøm fra Middelfart, i 2010 vandt borgmester Thomas Banke for Fredericia og i 2012 gik titlen igen til Steen Dahlstrøm fra Middelfart.

Hvis man vinder pokalen tre gange, så får man den til ejendom. Det kunne altså ske for borgmester Steen Dahlstrøm fra Middelfart. Men sejren gik i stedet til Jacob Bjerregaard og Fredericia.

- Det er min debut som matchracer. Så det var lige på og hårdt. Jeg vil gerne sige tak til mine kolleger i Trekantområdet for en fair dyst i en god og positiv ånd. En skøn måde at trække 3-4 timer til ud af hverdagen til at konkurrere, siger sejrherren, borgmester Jacob Bjerregaard fra Fredericia, til TV SYD.

Han glæder sig over det maritime miljø, som også kommer til udtryk gennem områdets mange dygtige sejlere.

- Jeg dedikerer sejren til hele holdet. Der var et super holdsamarbejde og fællesskab i vores fem mand store besætning, uddyber Bjerregaard.

Fredericia var oppe i en drabelig dyst lige til det sidste mod Kolding.

- Der blev gået til stålet. De trænede hårdt, og det var tydeligt, at det var vigtigt at vinde, uddyber Jens Henrik Lund.

Sejren gik til Fredericia, der først fik en tredjeplads og derefter tog tre førstepladser i træk. Tæt efter fulgte Kolding og borgmester Jørn Pedersen.

- Sidste gang var Kolding også tæt på. Så det varer nok ikke længe, før Kolding sejler pokalen hjem, slutter Jens Henrik Lund.

Tredjepladsen gik til Vejle, hvor borgmester Arne Sigtenbjerggaard var skipper. Middelfart måtte som forsvarende mester tage til takke med fjerdepladsen. Rosinen i pølseenden blev skipper og formand Stephanie Lose fra Region Syddanmark med tre femtepladser og en tredjeplads til sidst.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden