Fredericia skruer ned for servicen på vejområdet

Mindre affaldssamling, gadefejning og græsslåning. Det kan borgerne i Fredericia Kommune forvente frem til maj måned. Ændringerne er et forsøg på at mindske udgifterne på vejområdet.

Fredericia Kommune skal spare 22 procent i budgettet for vedligeholdelse og drift af vejområdet de næste tre år. Det rammer blandt andet serviceniveauet.

Ifølge Fredericia Kommune er det lavere serviceniveau dog ikke et udtryk for en permanent ændring. Det er derimod en række forsøg, der skal sikre færrest mulige gener for borgerne.

- Formålet med forsøgene er at finde løsninger, som berører borgerne så lidt som muligt. Vi vil først og fremmest se på det visuelle. Hvordan vores by ser ud, hvis vi fx slår græsset halvt så ofte eller fejer indfaldsvejene sjældnere, siger direktør for Teknik og Miljø i Fredericia Kommune, Holger Spangsberg Kristiansen og fortsætter:

- Samtidig vil vi også overveje, om der er her-og-nu-besparelser, som vil få store økonomiske konsekvenser på sigt, og som derfor bør undgås.

Vej og Park er derfor gået i gang med at undersøge konsekvenserne af at skære ned på blandt andet affaldsindsamling, gadefejning og græsslåning.

Det endelige serviceniveau bliver fastlagt af byrådet i maj måned, når kommunen har samlet erfaringer fra forsøgene.