Fredericia Teater laver Shu-bi-dua-musical

Gasolin har fået sin egen teaterkoncert ? og nu bliver også Shu-bi-duas musik til en musical. Det bliver Fredericia Teaters satsning i 2015, blev det offentliggjort på et pressemøde fredag eftermiddag.

 
 

- I tæt samarbejde med Michael Bundesen og bandet selv har Fredericia Teater helt eksklusivt fået lov til at lave Shu-bi-dua ? The Musical, som musikalsk bygges op omkring gruppens utallige hits og klassikere, hedder det i en pressemeddelelse.

- Jeg er både glad og stolt over, at Fredericia Teater ønsker at lave denne musical med Shu-bi-duas musik, siger Michael Bundesen. Det er jo ingen hemmelighed, at jeg for øjeblikket desværre ikke kan hoppe og danse på en scene, så det er dejligt at vide at musikken kan leve videre, og jeg håber forsat, at den kan bidrage med en masse positive oplevelser ude på de danske scener. Det ville varme en gammel popsangers hjerte, smiler Bundesen.

Han tilføjer, at han glæder sig til at være med omkring opsætningen, og selvfølgelig til selv at se den, når den næste år har premiere på teatret.

Når Fredericia Teater vælger at bruge betegnelsen musical, og ikke teaterkoncert, er det fordi teatret målbevidst går efter at adskille sig fra hovedparten af den bølge af teaterkoncerter, der har skyllet hen over landet gennem de sidste godt 15 år.

Teatret ønsker i stedet at gøre det, det er bedst til: At fortælle historier.

Teatret vil med udgangspunkt i Shu-bi-duas sangskat skabe et finurligt univers beboet af løjerlige og underfundige eksistenser hentet fra sangene og vil samtidig spinde en rød tråd gennem forestillingen.

- Da jeg i sin tid satte mig i chefstolen på Fredericia Teater, var det med en intention og en vision om at udvikle nye musicals, siger Søren Møller, teaterchef i Fredericia. Sikke en gave det er nu at få lov til at tage afsæt i noget af det stærkeste popmusik i den danske kulturarv. Det har været to fantastiske sæsoner med store Disney-musicals, men nu glæder jeg mig helt vildt til at samle de samme gode kreative kræfter om at skabe et lige så spektakulært eventyr med hjemmebane-materiale. Vi glæder os helt vildt til at skabe Shu-bi-dua-forestillingen og til at fejre shubbernes enorme sangskat sammen med resten af nationen.

Fredericia Teater glæder sig over, at de har solgt over 200.000 billetter de to foregående sæsoner ? med Disney-klassikere.

Den nye musical ventes at få premiere i slutningen af september og skal efter planen gentages i København i 2016.

 

 

Shu-bi-dua blev dannet i 1973 i København af to gange Michael ?
Bundesen og Hardinger. Med over seks millioner solgte albums er
gruppen det bedst sælgende navn i Danmark nogensinde.

 
Siden debuten har de udgivet 18 studiealbums og en række livealbums
og opsamlinger. Gennem fire årtier har gruppen på deres egen
karakteristiske måde formået at sætte finurlige ord og fængende
melodier på det rød-hvide folk.


Listen af hits er lang og tæller klassikere som "Vuffeli-Vov", "Står på en
alpetop", "Fed rock", "Den røde tråd", "Hvalborg", "Den Himmelblå", "
Sexchikane" og "Danmark".

Gruppen, der på grund af Bundesens sygdom er på ufrivillig pause,
består i dag foruden Bundesen af Kim Daugaard, Peter Andersen, Ole
Kibsgaard og Jacob Christoffersen. I 2013 modtog Shu-Bi-Dua
æresprisen ved Danish Music Awards. Prisen blev overrakt af Thomas
Helmig og modtaget af Hardinger, Daugaard og Bundesen.

Hør Søren Møller om den nye musical (Varighed 2:10)

 
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.