TV der bevæger dig

Fredericia Teater opfører Disneys Musical Den lille havfrue

02:18

Sidste projekt var Disneys Aladdin. Den blev set af mere end 100.000 publikummer. Foto: ARKIV

1 af 2

På et pressemøde i dag løftede Fredericia Teater sløret for deres næste store musical-projekt. Deres sidste projekt blev set af 100.000 publikummer.

Historien om Den lille havfrue er valgt, fordi Fredericia Teater har været glade for deres tidligere samarbejde med Disney i forbindelse med opførelsen af Aladdin

- Vi er glade for at opføre en musical med dansk oprindelse. Dem, der kun kender H.C. Andersens udgave skal nok forvente en lykkeligere slutning, siger Søren Møller, kunstnerisk leder på Fredericia Teater til TV SYD.

Musicalen skal også opføres i Operaen i København, der har udsigt til skulpturen Den lille havfrue på Langelinie.

- Hun fylder 100 år i år, og selvom vi først har premiere i 2014, lægger vi op til en ægte familie-fejring både på Holmen og i Fredericia, siger Søren Møller.

Musicalen får premiere den 17. juli i Operaen og 28. august i Fredericia til næste år.

 

FAKTA

Forestillingen er oprindeligt produceret af Disney Theatrical Group og er baseret på Disney-tegnefilmen af samme navn fra 1989.

Den bygger på H.C. Andersens eventyr om havfruen, der længes efter at blive en del af den jordiske verden og opgiver sin smukke stemme for at finde kærligheden på land.

Musikken er komponeret af Oscar- og Golden Globe-vinderen Alan Menken, som blandt andet også stod bag musikken til Aladdin.

Musicalen havde Broadway-premiere 10. januar 2008 og har efterfølgende været opsat i USA samt i Rusland, Holland og Japan. Og til sommer kommer turen så til Danmark.

Kilde:/ritzau/

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden