Fredericia vil udlicitere hjemmehjælpen

To konkurser og en opsagt kontrakt - det er resultatet, efter at Kolding Kommune sendte hjemmehjælpen i udbud. Alligevel overvejer Fredericia Kommune nu at gå samme vej.

På trods af uheldige erfaringer fra Kolding er Fredericia nu klar til at sende hjemmehjælpen ud i priskonkurrence mellem private firmaer.

-Jeg mener, vi skal have den bedste og billigste ældrepleje. Jeg har på fornemmelsen, at vi sender ældreplejen i udbud på udvalgsmødet på onsdag, siger Henning Lorentzen, der er formand for Social- og Omsorgsudvalget, til TV SYD.

I de seneste seks måneder har Kolding ellers mærket konsekvenserne af, at de har sendt hjemmehjælpen i udbud. Kommunen har nemlig tre gange måttet rykke ud for at give de ældre den hjemmehjælp, som kommunen egentlig havde udliciteret.

Senest er de to firmaer Caregruppen og Kære Pleje gået konkurs på grund af den hårde priskonkurrence, og i efteråret 2013 måtte kommunen fyre firmaet Tryghedsplejen, fordi firmaet blandt andet overtrådte arbejdsmiljøloven.

Fredericia Kommune forventer at spare mindst 1,3 millioner kr. på at udlicitere hjemmehjælpen. Susanne Eiliersen (DF), der er medlem af Social- og Omsorgsudvalget i Fredericia, erkender dog, at situationen i Kolding ikke er optimal. Hun vil sikre sig, at Fredericia ikke risikerer at få de samme erfaringer som Kolding Kommune:

- Vi er klar til at sende i udbud, men på udvalgsmødet på onsdag er der nogle ting, vi skal have belyst, inden vi stemmer for, siger hun til TV SYD.

Kommunen arbejder lige nu sammen med bl.a. Kære Pleje, hvis Kolding-afdeling gik konkurs fredag.

Social- og Omsorgsudvalget skal vedtage udliciteringen på et møde d. 9. april.