TV der bevæger dig

Fredericias bud mangler 33 kvadratmeter

Fredericia ankommer til Christiansborg med deres bud på, hvorfor politiskolen skal placeres i fæstningsbyen

Også Kolding har lavet en folder til politikerne på Christiansborg.

1 af 2

Fredericia måtte rykke for et brev fra Rigspolitiet om, at en ny politiskole ikke skal indrettes i den tidligere Bülows kaserne.

- Der mangler 33 kvadratmeter i at opfylde kravet om 18.000 kvadratmeter, siger formanden for uddannelsesudvalget i Fredericia, Pernelle Jensen (V) til TV SYD. Vi vil i morgen tage kontakt til Rigspolitiet for at få en forklaring.

Fredericia har modtaget samme brev som Viborg Kommune. Heri noterer Rigspolitiet, at kun syv kommuner har eksisterende bygninger, som kan bruges til en politiskole. Fredericia og Kolding er ikke mellem dem. Kun Vejle, Sønderborg og Haderslev har overlevet den første grovsortering.

- Jeg har ikke set noget brev, siger Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V) til TV SYD fra Folkemødet på Bornholm. Det undrer mig meget, hvis de har valgt os fra uden at have set bygningerne.

Rigspolitiet har haft et arkitektfirma til at gennemgå tegninger på de 32 bygninger, som er blev tilbudt som ny politiskole. De har kun besøgt en halv snes kommuner, bl.a. i sidste uge.

- Jeg synes, at hele processen har været uskøn, siger Pernelle Jensen til TV SYD. Vi hørte om brevet fra en journalist i eftermiddag. Så rykkede vi Rigspolitiet for brevet, som vi altså først fik her til aften.

- Vi mener jo, at Bülow Kaserne vil være perfekt, men der mangler tilsyneladende 33 kvadratmeter. Selv om vi blev bedt om at byde ind med bygninger mellem 7.000 og 15.000 kvadratmeter.

- Vi fik en telefonisk opringning tidligere på ugen, men vi har ikke fået nogen forklaring på, hvorfor Bülow ikke kan bruges.

Rigspolitiet har åbnet for muligheden for, at en vestdansk politiskole skal indrettes i en ny bygning.

- Vi vil naturligvis byde ind med den mulighed, siger Pernelle Jensen. Vi har egnede grunde i f.eks. Fredericia C – eller andre steder i kommunen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden