Fredericias viceborgmester bliver folketingsmedlem for DF

Dansk Folkepartis Susanne Eilersen bliver medlem af Folketinget. Det sker fordi MF Anita Christensen er sygemeldt indtil videre.

Susanne Eilersen sidder i Fredericia byråd, hvor hun ud over at være viceborgmester også er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

-Det er jo det, man arbejder hen imod som politiker, så jeg er glad. Men det er klart, at det er en kedelig baggrund, når det er fordi en af mine kollegaer er syg, fortæller Susanne Eilersen til TV SYD.

Susanne Eilersen er også medlem af Regionsrådet i Region Syddanmark, hvor hun er sidder i både Sygehus- og Ligestillingsudvalget.

Desuden er aktive politiker er medlem af Danske Regioners bestyrelse udpeget af Dansk Folkeparti, og igennem 11 år har Susanne Eilersen tillige siddet i Dansk Folkepartis hovedbestyrelse.

-Jeg håber da på, at jeg kan komme til at færdes på Christiansborg mere permanent, når det kommende folketingsvalg er overstået, siger Susanne Eilersen, og hun regner ikke med det politiske arbejde i både Kommune, Regionsråd og Folketinger kommer til at kollidere.

-Møderne i regionsrådet og byrådet ligger om mandagen, og der er der mødefri her på Christiansborg. Så jeg regner ikke med, at det kommer til at få indflydelse på mit andet politiske arbejde.

Inden Susanne Eilersen, der er uddannet merkonom, blev fuldtidspolitiker arbejdede hun indtil 2014 på Trinity Hotel og Konferencecenter i Fredericia.

50-årige Susanne Eilersen har fire sønner og er farmor til to.

Ved det kommende folketingsvalg er Susanne Eilersen opstillet i Esbjerg bykredsen i Sydjyllands Storkreds.