TV der bevæger dig

Frederik måtte betale 2,5 millioner for sit liv

22-årige Frederik Bramm blev for fem år siden bidt af en skovflåt og siden har han udviklet en sygdom, som de danske læger ikke kunne behandle. Han skulle langt ud i Verden for at få sin sygdom anerkendt. Prisen har været høj, ikke bare personligt. Indtil videre har sygdommen kostet familien 2,5 millioner kroner.

Før sygdommen var Frederik Bramm oftest at finde på fodboldbanen. Her trænede han flittigt med sit fodboldhold i Vejle. Og nu, hvor han er syg, er det også fodbolden, der giver ham et frirum.

- I og med jeg har en fortid som fodboldspiller, så giver det mig alt det, jeg ikke kan selv i øjeblikket, men som jeg gerne skulle kunne på sigt. Det giver en oplevelse af at det syder og bobler indeni, når man vinder med sit hold - det er fantastisk, siger Frederik Bramm til TV SYD.

Takket være en meget dyr medicin ser han i dag frisk og sund ud, men indvendigt er hans krop mærket af et årelangt sygdomsforløb med store nedture. Det begyndte i 2009 med et bid fra en skovflåt. Først fik han ondt i sine ben, senere spredte smerterne sig til armene, og han fik kvalme.

Lægerne i Danmark kunne ikke hjælpe ham, så i 2011 tog Frederik Bramm til USA. Her konkluderede lægen hurtigt, at symptomerne typisk var noget, der stammede fra et flåtbid og som gav multisystemiske infektioner. Frederik Bramm kom i behandling i USA, men har sidenhen også været hos specialister i Tyskland og Spanien. Og det har været en dyr omgang. Hele forløbet har koste familien 2,5 millioner kroner.

For at skaffe penge til behandlingen arbejder Frederik Bramm sammen med sin far i et emballagefirma i Vejle. Den store regning fra behandlingen kræver, at de har lange dage, 10-15 timer her dag.

- Det er rigtig mange penge, der er brugt på det her, så hvis jeg er heldig, kan jeg stoppe med at arbejde, når jeg er 102, siger Frederiks far, Jens Bramm, til TV SYD.

Den unge vejlenser har kæmpet med følgerne af flåt-biddet i nu fem år. Han føler, at ungdommen er taget fra ham.

- Jeg har mistet de ting, der sker for unge mennesker såsom fester og opleverser.

I klippet her kan du høre Frederik Bramm fortælle om sit sygdomsforløb (varighed 0.36)

00:36 Luk video
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu