Frederik trækker flere tusinde til traktor-arrangement

Hvert år samler Frederik Møller Jensen flere tusinde mennesker til åbent hus-arrangement mellem traktorer og mejetærskere hos Lintrup Maskinhandel.

Julen er højsæson for traditioner. En af disse traditioner står Frederik Møller Jensen og Lintrup Maskinhandel for. De har hvert år mellem jul og nytår de seneste 15 år holdt åbent hus mellem maskinerne på Skovlundvej 1 i Lintrup, og interessen er stor.

quote

Vi har rigtigt gode tilbud de her to dage, så selvom vi ikke er i højsæsonen for brug af landbrugsmaskiner, så er det da en fordel at købe i god tid før, de skal i brug.

 

- Der er mange, der kigger forbi, og det er tydeligt, at det er blevet en tradition for mange, fortæller Frederik Møller Jensen, der er indehaver af Lintrup Maskinhandel, til TV SYD.

Mange af gæsterne er lokale, men der kommer ifølge Frederik Møller Jensen folk fra hele landet, som har åbent hus i Lintrup med som en del af juletraditionerne.

- Vi får besøg af mellem 4000 og 5000 mennesker på de her to dage med åbent hus, oplyser Frederik Møller Jensen.

Når Lintrup Maskinhandel holder åbenthus i julen, så handler der ikke kun - men der er også tid til en snak over en fadøl.
Når Lintrup Maskinhandel holder åbenthus i julen, så handler der ikke kun - men der er også tid til en snak over en fadøl.
Foto: Nicolai Reinhold, TV SYD

Hygge og handel

Lintrup Maskinhandel er klar med masser af gode tilbud på de forskellige maskiner, og tilbuddene gælder alene de to dage - den 27. og 28. december - med åbent hus, og det kan mærkes. Mange nøjes nemlig ikke med 'at sparke dæk'. Der bliver også handlet.

quote

Vi mangler en lidt større traktor, da vi har købt en dybdeharve, og vores gamle traktor er lige lille nok, så den der ser interessant ud.

Carl Christian Boysen, landmand, Sjølund 

- Lige nu har landmændene tid til at kigge på maskiner, og vi har rigtigt gode tilbud de her to dage, så selvom vi ikke er i højsæsonen for brug af landbrugsmaskiner, så er det da en fordel at købe i god tid før, de skal i brug, siger Frederik Møller Jensen.

Blandt gæsterne er både professionelle landmænd, folk fra maskinstationer, deltidslandmænd med en enkelt hest, tidligere landmænd, der gerne vil følge udviklingen blandt maskinerne, og private. En af dem er landmand Carl Christian Boysen. 

Landmand Carl Christian Boysen ser på en ny brugt traktor, der kan trække den nye dybdeharve.
Landmand Carl Christian Boysen ser på en ny brugt traktor, der kan trække den nye dybdeharve.
Foto: Nicolai Reinhold, TV SYD

- Vi mangler en lidt større traktor, da vi har købt en dybdeharve, og vores gamle traktor er lige lille nok, så den der ser interessant ud, fortæller landmanden fra Sjølund

Den traktor som Carl Christian Boysen har kig på koster 500.000 kroner - vel at mærke som brugt:

- Det ser meget fornuftigt ud, synes jeg. Nu må vi se, hvad vi kan få for den gamle.