Frederiksen til Løkke: Statslig udflytning er ikke nok

Oppositionens leder kritiserer efter åbningstalen statsministeren for ikke at adressere de virkelige problemer i landdistrikterne.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen lovede i sin tale ved Folketingets åbning i dag, at der inden årsskiftet vil blive fremlagt en ny plan for udflytning af flere statslige arbejdspladser fra hovedstaden til landdistrikterne.

Men det er ifølge oppositionens leder, Mette Frederiksen (S), ikke det mest presserende problem for det såkaldte ”udkantsdanmark”.

- Jeg synes, udflytning af statslige arbejdspladser kan være en god idé, men man skal passe på med at tro, at det er løsningen på alt, siger Mette Frederiksen til TV SYD i dag.

quote

Jeg tror, det at sikre, at der er uddannelsestilbud i hele landet, er mindst lige så vigtigt som at udflytte statslige arbejdspladser.

Mette Frederiksen, formand, Socialdemokratiet

Mette Frederiksen kritiserer regeringens planer om at lukke produktionsskoler ned og samle seks uddannelsestilbud til unge uden job i en fælles forberedende grunduddannelse.

- Det synes jeg er den helt forkerte vej at gå. Jeg tror det at sikre, at der er uddannelsestilbud i hele landet, er mindst lige så vigtigt som at udflytte statslige arbejdspladser, siger Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen påpeger, at de seneste ti års centraliseringer har betydet, at der er blevet længere mellem det almindelige hverdagsliv, der leves i landområderne og borgernes adgang til for eksempel lægebehandling og uddannelse.