TV der bevæger dig

Fremgang for jyske lufthavne

Både Aalborg og Billund Lufthavne noterer flot fremgang.

Et rekordhøjt antal passagerer gjorde maj til den bedste måned i Aalborg Lufthavns historie. Også Billund Lufthavn har de store smil fremme: Her er passagertallet steget knap 20 pct.

Lufthavnen i Billund havde i maj godt 225.000 passagerer, svarende til en fremgang på 18,2 procent i forhold til maj året før. På ruterne til udlandet steg passagertallet med mere end 21 procent.

På charterfly var der i maj ca. 78.500 passagerer, en stigning på 8,9 procent i forhold til maj sidste år. Indenrigstrafikken til København har haft en markant fremgang med hele 59,4 procent flere passagerer, oplyser lufthavnen i Billund.

Har trukket nye til

I Aalborg var tallene: Godt 125.000 passagerer rejste til og fra lufthavnen mod knap 100.000 i samme måned året før. Det svarer til en fremgang på 25,75 procent.

- Vi er rigtig glade, særligt fordi vi kan se, at vores vækst skyldes, at vi har trukket nye passagerer til fra Midt- og Østjylland. Med andre ord erobrer vi markedsandele i Århus-området i øjeblikket, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen, Ålborg

Markedsføring

Lufthavnen i Aalborg markerede sig i februar og marts med en større markedsføringskampagne i Jylland. Det vurderes at være en medvirkende faktor til rekordtallet.

Særligt udenrigstrafikken har haft stor fremgang. Således rejste 14.400 passagerer direkte til udlandet fra Aalborg Lufthavn i maj. Det er en fremgang på 67 procent.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden