Fremgang for jyske lufthavne

Et rekordhøjt antal passagerer gjorde maj til den bedste måned i Aalborg Lufthavns historie. Også Billund Lufthavn har de store smil fremme: Her er passagertallet steget knap 20 pct.

Lufthavnen i Billund havde i maj godt 225.000 passagerer, svarende til en fremgang på 18,2 procent i forhold til maj året før. På ruterne til udlandet steg passagertallet med mere end 21 procent.

På charterfly var der i maj ca. 78.500 passagerer, en stigning på 8,9 procent i forhold til maj sidste år. Indenrigstrafikken til København har haft en markant fremgang med hele 59,4 procent flere passagerer, oplyser lufthavnen i Billund.

Har trukket nye til

I Aalborg var tallene: Godt 125.000 passagerer rejste til og fra lufthavnen mod knap 100.000 i samme måned året før. Det svarer til en fremgang på 25,75 procent.

- Vi er rigtig glade, særligt fordi vi kan se, at vores vækst skyldes, at vi har trukket nye passagerer til fra Midt- og Østjylland. Med andre ord erobrer vi markedsandele i Århus-området i øjeblikket, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen, Ålborg

Markedsføring

Lufthavnen i Aalborg markerede sig i februar og marts med en større markedsføringskampagne i Jylland. Det vurderes at være en medvirkende faktor til rekordtallet.

Særligt udenrigstrafikken har haft stor fremgang. Således rejste 14.400 passagerer direkte til udlandet fra Aalborg Lufthavn i maj. Det er en fremgang på 67 procent.