Fremtiden truet for Konserveringscenter i Vejle

Fremtiden for landets syv konserverings- og bevaringscentre er truet - blandt dem er Konserveringscenteret i Vejle, der i øjeblikket får 3,8 millioner kroner i årlig støtte,

De sørger for at malerier, skulpturer og andet kulturarv på landets museer holdes i stand til fremtidige generationer.

En arbejdsgruppen under Kulturarvsstyrelsen, der skal kigge på fremtidens kulturlandskab, er nemlig klar med deres foreløbige udredning, og her anbefaler arbejdsgruppen, at de statslige tilskud til konserveringscentre afvikles, og at pengene i stedet tildeles de anerkendte museer. Det sfortæller  DR Kultur.

I alt drejer det sig om 12,8 millioner kroner, som i løbet af en tre-årig periode, skal overgå til museerne, og det bliver så Kulturarvsstyrelsen, som skal sørge for, at museerne lever op til deres bevaringsforpligtelser.

Men på flere af landets konserveringscentre, frygter man, at museerne blot vil lade de ekstra millioner indgå i den almindelige museumsdrift.
 - Vi har tidligere set eksempler på, museerne blot prioriterede de ekstra penge til andre formål end bevaringsarbejde. Det kan jo i sidste ende gå ud og bevaringsarbejdet og den kulturarv, som skal beskyttes, siger Lise Ræder Knudsen, leder af Konserveringscenter Vejle.