Fri bane på Lillebæltsbroen

Den nye Lillebæltsbro åbner gradvist i denne uge efter fire måneders asfaltarbejde.

Broen har fået ny asfalt på den ene side. Under arbejdet måtte bilisterne dele pladsen i fire smalle vognbaner i broens anden side.

Arbejdet var beregnet til at vare hele juli med, men det er lykkedes at få arbejdet gjort hurtigere færdig, så de opfriskede kørebaner åbner for trafik senest fredag 19. juli.

Der er fortsat hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen i denne uge, men bilisterne vil i løbet af ugen få mere plads efterhånden som afspærringer og midlertidige striber fjernes. Senest fredag eftermiddag forventer Vejdirektoratet, at alt udstyr er fjernet og trafikken kører normalt på broen.

Hastigheden hæves igen til 110 kilometer i timen over broen fredag, men bilister mod Fyn skal være opmærksomme på, at de på Fyns-siden skal ned på 80 kilometer i timen på grund af vejarbejde på motorvejen.

- Vi ved, at det har krævet en del tålmodighed fra bilisternes side undervejs i forløbet, men arbejdet var tiltrængt, og vi håber, at man nu kan fornemme en mere trafiksikker og behagelig køretur over broen, siger Karl Erik Christiansen, der er fagkoordinator i Vejdirektoratet.