Frida og Lærke er altid på Koldinghus i efterårsferien

Lærke på 12 og Frida på 14 er prinsesser på Koldinghus for 10. efterårsferie i træk.

Hver morgen i efterårsferien står Lærke på 12 og Frida på 14 år op og tager deres prinsessekjoler på. Det har de gjort hver efterårsferie, siden de var 3 og 5 år gamle.  Prinsessekjoler skal der nemlig til, når man hvert efterår forvandler sig fra en sydsjællandsk skolepige, til en sydjysk prinsesse.

Til daglig bor de to ferieprinsesser i Kalvehave ved Vordingborg, hvor de går i skole og har deres hverdag. Men når efterårsferien starter tager de til Kolding for at besøge deres bedsteforældre - og for at være prinsesser i Christian d. 4.’s hof på Koldinghus. I år er det tiende gang de to piger er ferieprinsesser på Koldinghus Slot.

Lærke og Frida om at være prinsesser i Christian d. 4.’s hof på Koldinghus

Det hele startede med, at Lærke og Frida som helt små skulle på efterårsferie hos bedsteforældrene Kaj og Inger Vahlkvist i Kolding. Og da de to bedsteforældre plejede at bruge efterårsferien som frivillige i levendegørelsen på Koldinghus valgte de at give de to småpiger prinsessekjoler på og tage dem med.

På billederne i galleriet ovenfor kan man se billeder fra hvert af de år, Lærke og Frida har været prinsesser på Koldinghus – fra de var 3 og 5 år gamle og til i år, hvor pigerne er 12 og 14 år.