Friskole kan være redning for børnehavebørn i Sdr. Vilstrup

Haderslev Kommune lukker børnehaven i Sdr. Vilstrup grundet lavt børnetal. Byens friskole vil forsøge at tage over.

11 børn. Det er for lidt til at drive en offentlig daginstitution, mener Haderslevs Kommune. Derfor lukker børnehaven i Sdr. Vilstrup, og dermed har familierne i lokalmiljøet ikke længere et pasningstilbud tæt på. Det frustrerer lokalrådsformand, Lisbet Hommelhoff, der mener, at kommunen overser de små byer.

-Jeg tænker, at det er ærgerligt, og det er et minus i vores bog herude, hvis ikke vi har en daginstitution.

Hun sidder også i bestyrelsen på byens friskole, Den Nye Friskole, og her har de sat sig for at forsøge at løse problemet.

-Vi tænker, at det vil være godt for børnene at blive i deres nærmiljø og være trygge, så derfor har vi som friskole valgt at sige, at vi gerne vil sikre vores eksistensgrundlag for lokalmiljøet ved at lave et børnehavetilbud, siger Lisbet Hommelhoff.

quote

Vi tænker, at det vil være godt for børnene at blive i deres nærmiljø og være trygge

Lisbet Hommelhoff, lokalrådsformand & bestyrelsesmedlem på Den Nye Friskole

Den nyhed glæder Signe Knappe, der er formand for Udvalget for Børn og Familier i Haderslev Kommune. Hun har ellers været med til at bestemme, at den eksisterende børnehave skal dreje nøglen om.

-Jeg er glad for at høre, at friskolen vil gå ind i det.  De yngste skolebørn på friskolen er næsten jævnaldrende med børnehavebørnene, så der kan blive skabt flere sociale relationer på den måde, siger hun.                             

Det vil koste kommunen det samme, hvis friskolen overtager børnehaven, men så kommer ansvaret over til privatpersoner. Lisbet Hommelhoff mener ikke, at der  bør bruges så mange private kræfter til at drive noget, som egentlig burde være en offentlig opgave. Også i et lokalsamfund.  

-For politikerne er det bare rart, at vi tager over – for så får de ikke så mange smæk for den beslutning, som de har taget, siger Lisbet Hommelhoff

Nu vil hun i samarbejde med resten af bestyrelsen på friskolen se på mulighederne for at drive børnehave under friskolen. Hvis ikke det er muligt, så bliver børn fordelt ud på to andre institutioner i Haderslev Kommune.