Frivillig indsamler: Det er rigtig trist at flere bliver fattige

Christine Torp var en af de frivillige der i dag samlede penge ind for Kirkens Korshær i Horsens.

Rundt omkring i mange byer blev der i dag samlet ind til fordel for fattige familier i Danmark. En af dem der meldte sig som indsamler i Horsens var førtidspensionist Christine Torp.

quote

Det synes jeg er noget svineri og jeg synes at det er ærgerligt at det går den vej

Christine Torp, Horsens

I løbet af de timer som hun gik rundt med indsamlingsbøssen lykkedes det at samle 1200 kroner ind. Et beløb som hun var ganske godt tilfreds med, til gengæld så synes hun det er trist at flere bliver fattige.

De fleste indsamlingsbøsser blev fyldt godt op.
De fleste indsamlingsbøsser blev fyldt godt op.

Det synes jeg er noget svineri og jeg synes at det er ærgerligt at det går den vej. Det er rigtig trist, siger Christine Torp til TV SYD.

Selvom der den seneste tid har været talt om at mange danskere er blevet trætte af de mange indsamlinger, så oplevede Christine Torp dog ikke at folk var negative overfor indsamlingen til fattige.

Mange vidste vi kom og jeg havde en fornemmelse at dem det var folk der havde lyst til at give, siger Christine Torp til TV SYD

Christine Torp fortæller her om dagens indsamling

Det er første gang siden 1938 at Kirkens Korshær står bag en indsamling til fattige. På det indsamlingssted hvor Christine Torp hun afleverede sin indsamlingsbøsse havde de 35 frivillige i gennemsnit indsamlet omkring 1000 kroner.

I Horsens lykkedes det for de godt 140 indsamlere at samle 75.000 kroner ind.

Pengene der bliver samlet ind går til socialt arbejde. Du kan læse mere om indsamlingen her.