Frivillige åbner ny tv-station i Aabenraa

Fire udbrydere fra Aabenraa Lokal TV starter nu deres egen webtv-kanal. Ambitionen er at lave nyheder til fire kommuner.

Nyheder, storbrænde og mord. Det er det indhold, Aabenraas nye tv-kanal gerne vil dække. I første omgang skal kanalen kun dække Aabenraa Kommune, men med tiden vil de gerne dække de tre omkringliggende kommuner, og derfor har kanalen fået navnet SydDansk TV.

- Har der været en stor brand, eller en ulykke, eller et mord, så vil vi gerne dække det, siger Bettina Gudumlund en af initiativtagerne bag den nye kanal. 

Kanalen kalder de en webtv-kanal, så i første omgang vil deres udsendelser kun være tilgængelige på nettet. Folkene bag kanalen kalder sig selv for amatører og en broget flok.

- Vi har en, der er fysisk handicappet, en førtidspensionist og to EGU-elever, siger Rasmus Rasmussen, kanalens IT-mand, til TV SYD. 

quote

Jeg bliver tit stoppet nede på gaden, og folk spørger, hvornår jeg kommer på skærmen igen

Bettina Gudumlund

På tegnebrættet har de fire glade amatører forberedt to programmer, det ene hedder Kend Din Kommune, og det andet har de ikke løftet sløret for endnu.

Allerede nu har kanalen sin egen tv-personlighed. Bettina Gudumlund har nemlig været vært på Aabenraa Lokal TV’s program En Snak Med Bettina.

- Jeg bliver tit stoppet nede på gaden, og folk spørger, hvornår jeg kommer på skærmen igen, griner hun.

Nu mangler kanalen blot den stiftende generalforsamling, og de håber, at så mange som muligt vil støtte op om kanalen.